Lagar som transportbranschen

berörs av

 

Kursen vänder sig till all er som i någon form har med yrkesmässiga transporter med tunga fordon att göra, oavsett dina specifika uppgifter eller befattning ex, transportledare, chaufför, lastare, säljare, beställare, upphandlare, uthyrare, lagerarbetare eller annan uppgift/befattning som berör transporter.

 

Kursens innehåll:

  • Allmänna arbetstidslagen
  • Vägarbetstidslagen
  • Lokala bestämmelser
  • Undantag för lokala transporter
  • EU:s kör och vilotider (AETR)
  • Kollektivavtal/branschavtal

 

Under kursdagen kommer ni att få mer insikt i hur planering, schemaläggning och logistik gällande arbetet med vilken/vilka lagar som ni omfattas av i just din bransch eller för det eller de uppdragen som ni utför.

Vi tittar på förändringar i lagstiftningen samt hur de skall tolkas och tillämpas på ett praktiskt fungerande vis.

Vissa problemuppställningar och hur de kan lösas kommer vi att titta närmare på. Ta med er egna erfarenheter, skicka gärna in dem till oss före kursen så vi kan hantera det på ett bra sätt.

Hur man skall hantera en färdskrivare och vilka bestämmelser som rör sig kring den går vi igenom samt kommer ni att få tillfälle att praktisera detta i simulatormiljö.

Hela kursen är lärarledd och genomförs på en dag (8 timmar) i våra lokaler.

Kursintyg och lunch ingår i utbildning

Anmälan gör du enklast via kalendern

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK