Under en dags liftutbildning får du en grundläggande genomgång av allt som rör arbetet i en mobil arbetsplattform. Vi går igenom olika maskintyper, liftens uppbyggnad och hur man kontrollerar och besiktigar liften innan användning.

Självklart går vi i vår liftutbildning även igenom arbetsskydd och de lagar och regler som finns gällande mobila arbetsplattformar.

I vår liftutbildning är vi mycket noga med att arbeta med säkerheten i och omkring arbetet med mobila arbetsplattformar. Reglerna kring detta är mycket stränga och vi ser till att du får all den kunskap du behöver för att kunna använda liften på ett sätt som är säkert, både för dig själv, men också för omgivningen. Vidare går vi igenom daglig tillsyn och de manöverorgan och symboler som finns i arbetskorgen.

För att bli godkänd i liftutbildningen, får du göra ett teoretiskt och ett praktiskt prov. När du blivit godkänd erhåller du ett utbildningsbevis för grundläggande liftutbildning. Utbildningsbeviset är giltigt i fem år. Efter det måste utbildningen repeteras.

För att få delta i liftutbildning – grund, ska du ha fyllt 18 år och ha goda kunskaper i svenska språket.

Anmälan till aktuell kurs gör du enklast via kalendern.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK