AM KÖRKORT

När du fyllt 15 år är du berättigad att ta AM körkort. Körkortet innebär att du får köra moped klass I (Även kallat EU-moped).
I och med AM-körkortet får du även rätten att köra moped klass II, bondtraktor, epa-traktor samt motorredskap klass II på allmän väg.

Vad innebär moped klass I?
En moped klass I är ett motorfordon som högst får uppgå till 45 km/h.
Fordonet kan ha två, tre eller fyra hjul, och det är krav på att föraren bär hjälm vid framförande av fordonet (om inte bälte finns).

6000:-


Körkortet är en bra förberedelse för B-körkortet då teorin är i stort sett den samma. Du hinner dessutom få en hel del körvana innan det är dags för B-körkort.

Kravet från transportstyrelsen är att du har fyllt 14 år och 9 månader innan du börjar utbildningen på en trafikskola och att du har ett giltigt körkortstillstånd klass 1.

 

För tillstånd kan du ansöka här:

https://www.transportstyrelsen.se/sv/Blanketter/Vag/korkort/privatperson/ansok-om-korkortstillstand-grupp-i/

Detta tillstånd är väldigt bra, då det även gäller för övningskörning på B-körkort och MC inom 5 år.

Kursen är upplagd på 8 timmar obligatorisk teori och 4 timmar obligatorisk körning.
Körningen kan bli mer vid behov, det är trafikskolans bedömning som gäller vid godkännande. Vilket alltså innebär att det inte är något körprov på trafikverket på AM.

Vår kurs bygger på fyra pass teori, tre av dem 80 minuter måndag-onsdag och det fjärde passet teori på fredagen 240 minuter och 3 körpass à 80 minuter.

Vid körlektion är det krav på användning av hjälmhuva/balaclava. Ta med egen eller köp hos oss i receptionen. Om inte så debiteras du körlektionen, och du får därefter boka in en ny tid. Detta för att minska smittspridning och hålla våra hjälmar fräsch.

 

Mellan teoripassen under veckan så bokas all körning in individuellt. Allt för att körkortet ska vara klart på 5 dagar.

Du kan alltså boka ditt teoriprov redan på måndagen efter kursen om du har fyllt 15 år vilket är kravet för att få skriva provet på trafikverket.

Detta gör du här:
https://fp.trafikverket.se/boka/#/

 

Boka in din kurs via kalendern

 

Om du behöver behöver köpa till något extra:

 

Extra körlektion á 80 minuter 1 400:-

Syntest till körkortstillståndet 200:-

Hjälmhuva/balaclava 120:-

Utredning och ansökan om anpassat prov 650:-

Enskild teorihjälp á 60 minuter 650:-

Lärarledd teoridag 1 500:-

 

Vid avbokning:

Intensivkurs : Senast 1 vecka innan, annars debiteras 10 % i avbokningsavgift. (alternativt giltigt läkarintyg)
Övrig bokad utbildning : Senast 24 timmar innan kursstart. Senast kl 12 fredagen innan om du är bokad en söndag/måndag. (alternativt giltigt läkarintyg)

 

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK