RISKUTBILDNING DEL 2 (PRAKTISK)

Riskutbildning del 1 och 2 är obligatoriska för B-körkort

Anmälan till aktuell kurs gör du enklast via kalendern.

Personbil
Del 2 handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.

Kom ihåg!
Ta med dig Svensk godkänd legitimation till riskutbildningen.

Utbildningen är giltig i 5 år från att du genomfört den, men giltighetstiden upphör att gälla samma dag som körkortet utfärdas.

Mer information om Del 2 personbil
Del 2 gör dig medveten om de risker som finns med att köra på exempelvis halt underlag. Du får prova på att köra i olika situationer och hastigheter och upptäcka både dina egna och fordonets begränsningar. Genom utbildningen får du uppleva hur olycksrisken har samband med hastigheten och väglaget. Det ger dig kunskap om vanliga olyckssituationer och insikt i möjligheterna att undvika riskerna samt hastighetens och skyddsutrustningens betydelse vid trafikolyckor.

Du kan själv välja i vilken ordning du genomför del 1 och del 2, men du ska vara i slutskedet av din förarutbildning när du gör del 2. Det beror på att det ställs höga krav när det gäller bland annat bedömning, värdering och förståelse av olika trafiksituationer. Dessutom måste du kunna manövrera bilen på ett säkert sätt.

Läs mer om riskutbildningens mål i kursplaner under kap. 5 i
Vägverkets föreskrifter om riskutbildning för behörighet B (VVFS 2008:251) (Nytt fönster)

Här kan du se med vilken metod du genomför din risk 2 utbildning.

Anmälan till denna kurs kan bara göras i vår reception.

Vid avbokning:

Senast 24 timmar innan kursstart. Senast kl 12 fredagen innan om du är bokad en söndag/måndag. (alternativt giltigt läkarintyg)

Kontakta oss »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK