TAXIUTBILDNING

Vår intensivutbildning för blivande taxiförare, kursen är på 3 dagar med ett högt tempo, då vi går igenom samtliga moment som innefattas av Trafikverkets taxiprov.

På kursen blandar vi körning och teori för att du ska få en så bra utbildning som möjligt och få en stabil grund att jobba ifrån i ditt nya yrkesliv. Vi har även kontakt med företag i branschen dit vi rekommenderar våra elever. Då vi vill hålla en hög nivå på utbildningen så kommer vi att begränsa antal platser till 10 per kurs. Minsta antal är 5 st.

Kursen kommer att ge deltagaren goda förutsättningar att klara trafikverkets teoretiska och praktiska prov för Taxiförarlegitimation (TFL). Kursen kommer att läggas upp gruppvis men med individuella scheman för varje deltagare. Deltagarna kommer att ha lärarledda teorilektioner i ämnena:

• Kartläsning
• Taxi branschens uppbyggnad och regler
• Trafiklagstiftning
• Kundbemötande och särskilda behov och funktionsnedsättningar.
• Hot om våld och konflikthantering.
• Varumärket, betydelsen av detta.
• Fordonsunderhåll, miljö och ekonomi.

I kostnaden så ingår allt studiematerial, föreläsningar, 3 st 80 minuters körningar, lån av bil vid körprov, kaffe.

Information om taxiförarlegitimation
För att få taxilegitimation krävs det att man har fyllt 21 år och att man har haft bilkörkort i minst 2 år eller innehar behörighet D. De medicinska kraven för taxilegitimation innebär bl a att din synskärpa med eller utan linser/glasögon måste vara minst 0,5 på det sämsta ögat och minst 0,8 på det bästa.

För att få köra taxi yrkesmässigt krävs det att man har taxiförarlegitimation. Kraven på yrkeskunnande uppfylls genom att du blir godkänd på ett teoretiskt prov för taxiförarlegitimation som består av tre delprov samt fr o m 1 april 2007 även ett körprov. Därefter gör Transportstyrelsen en s k vandelsprövning, d v s prövar om du är lämplig som taxichaufför. Om du är osäker på om du kan få taxilegitimation kan man ansöka om ett förhandsbesked som kostar 300 kr.

Vi på Bomhus Trafikskola har intensivkurs på 3 dagar som omfattar de tio olika kunskapsområden som finns i Trafikverkets prov. Dessa är kartläsning, körekonomi, miljö, säkerhet, bemötande, sjukdomar och funktionsnedsättningar, föraren, fordonskännedom, yrkeslagstiftning samt trafiklagstiftning.

I kursavgiften ingår material, föreläsningar, 3 st körningar à 80 min upplagda efter individuella behov, kaffe eller te, samt egna utarbetade provtester som innehåller frågor på de områden vi har gått igenom på kursen. Såväl det teoretiska som det praktiska provet beställer vi tid för hos Trafikverket. De 3 teoriproven ska vara godkända inom 6 mån, då är de giltiga i 3 år. Godkänt förarprov är giltigt i 1 år. Provet på Trafikverket gör du på dator och består av tre delprov. Du kan välja att göra alla samma dag eller att dela upp dem.

När du avlagt godkänt teori- samt körprov skickar du ansökan om taxiförarlegitimation tillsammans med läkarintyg (max 2 månader gammalt) till Transportstyrelsen. De gör då vandelsprövningen samt utfärdar legitimationen.

Anmälan till aktuell kurs gör du enklast via kalendern.​

 

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK