TAXIUTBILDNING

Vår intensivutbildning för blivande taxiförare, kursen är på 3 dagar med ett högt tempo, då vi går igenom samtliga moment som innefattas av Trafikverkets taxiprov.

På kursen blandar vi körning och teori för att du ska få en så bra utbildning som möjligt och få en stabil grund att jobba ifrån i ditt nya yrkesliv. Vi har även kontakt med företag i branschen dit vi rekommenderar våra elever. Då vi vill hålla en hög nivå på utbildningen så kommer vi att begränsa antal platser till 10 per kurs.

Kursen kommer att ge deltagaren goda förutsättningar att klara trafikverkets teoretiska och praktiska prov för Taxiförarlegitimation (TFL). Kursen kommer att läggas upp gruppvis men med individuella scheman för varje deltagare. Deltagarna kommer att ha lärarledda teorilektioner i ämnena:

• Kartläsning
• Taxi branschens uppbyggnad och regler
• Trafiklagstiftning
• Kundbemötande och särskilda behov och funktionsnedsättningar.
• Hot om våld och konflikthantering.
• Varumärket, betydelsen av detta.
• Fordonsunderhåll, miljö och ekonomi.

I kostnaden så ingår allt studiematerial, föreläsningar, cetrifierad utbildning i HLR (Hjärt- och Lungräddning), 2 st körlektioner, 1 st lån av bil vid körprov.

Information om taxiförarlegitimation
För att få taxilegitimation krävs det att man har fyllt 21 år och att man har haft körkort för personbil (B) i minst 2 år eller innehar behörighet D. De medicinska kraven för taxilegitimation innebär bl a att din synskärpa med eller utan linser/glasögon måste vara minst 0,5 på det sämsta ögat och minst 0,8 på det bästa.

För att få köra taxi yrkesmässigt krävs det att man har taxiförarlegitimation. Kraven på yrkeskunnande uppfylls genom att du blir godkänd på ett teoretiskt prov för taxiförarlegitimation som består av tre delprov samt från och med 1 april 2007 även ett körprov.
Därefter gör Transportstyrelsen en vandelsprövning,alltså prövar om du är lämplig som taxichaufför.

Vi på Bomhus Trafikskola har intensivkurs på 5 dagar vilken omfattar de tio olika kunskapsområden som finns i Trafikverkets prov.
Dessa är kartläsning, körekonomi, miljö, säkerhet, bemötande, sjukdomar och funktionsnedsättningar, föraren, fordonskännedom, yrkeslagstiftning samt trafiklagstiftning.

 

Behöver du extra hjälp med någon del av de olika ämnena, går det bra att boka in dig på en eller flera delkurser. 

 

De 3 teoriproven ska vara godkända inom 6 mån, då är de giltiga i 3 år. Godkänt förarprov är giltigt i 1 år. Provet på Trafikverket gör du på dator och består av tre delprov. Du kan välja att göra alla samma dag eller att dela upp dem.

När du avlagt godkänt teori- samt körprov ska du ansöka om utfärdande av Taxiförarlegitimation gör du här.

Anmälan till aktuell kurs gör du enklast via kalendern.​

 

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK